Tangodocenten in Groningen

Meer over Peter & Ina

undefined

In de lessen laten ze de dansers vooral kennis maken met de structuur van de Argentijnse tango waardoor inzicht en creativiteit binnen de dans ontstaan. Er wordt extra veel aandacht besteed aan houding, techniek, muzikaliteit en sensualiteit (connectie en zachtheid).
Daarbij staan plezier en het genieten in de dans uiteraard voorop.
Peter & Ina zijn "Tango omnivoren" en staan bekend om hun uitstekende didactische kwaliteiten. Hun optredens laten zien dat de Argentijnse tango een boeiend spel is van leiden en volgen en vallen op door hun bijzondere elegantie, dynamiek en muzikaliteit.

Peter & Ina gaan in hun lessen uit van de "Estilo Tango de Salon" welke ze combineren met de "Estilo Milonguero" waarbij gedanst wordt in close embrace; Daarnaast komen soms dansbare elementen uit de hedendaagse dynamische tango nuevo (als dansvorm) aan bod. 

Peter & Ina hebben in de jaren die ze werkten bij tangoschool "Cuartito Azul" in Rotterdam veel ervaring opgedaan in het lesgeven volgens de methode die in de "tango discovery" wordt toegepast . Nog jaarlijks gaan ze naar Buenos Aires om "up to date"te blijven.

Ina Hulshoff heeft haar hele leven veel gedanst, vooral ballet. Zo danste zij als lid van de Productiegroep Groningen o.l.v. choreograaf Joop Dagelet in vele shows, musicals en producties. In 1994 raakte ze gefascineerd door de Argentijnse tango en volgde sindsdien intensief lessen en cursussen bij Nederlandse en Argentijnse maestro’s in Nederland en Argentinië. In 1996 startte ze met haar carriere als tangodocent in Leeuwarden. Zij verzorgde jaren lang lessen voor tangoschool ‘Cuartito Azul’ in Rotterdam en was verbonden als docent aan tangoschool "La Escuela" in Groningen. Daarnaast heeft zij veel workshops, lessen en optredens verzorgd o.a. voor tangoscholen en bedrijven, op beurzen, vernissages, modeshows, feesten en partijen.

Peter Jonker legde reeds vanaf zijn jeugd een passie voor klassieke muziek aan de dag. Dit manifesteerde zich in een voorliefde voor pianomuziek en het instrument. Eind jaren ’80 heeft dit geleid tot de ontwikkeling van zijn eigen pianobedrijf. Vanuit zijn muzikale belangstelling kwam Peter in aanraking met de tangomuziek en was er meteen door geraakt. Na het zien van een Argentijnse tangodemonstratie besloot hij zich deze boeiende dans eigen te maken. Hij danst de Argentijnse tango sinds 1999 en volgde vele lessen bij Nederlandse en Argentijnse maestro’s en heeft zich ontwikkeld tot een muzikale, elegante danser.
Begin jaren 2000 verzorgde Peter samen met Ina lessen, workshops en optredens voor tangoschool ‘Cuartito Azul’ in Rotterdam.

Tangoschool PI (Peter/Ina)
In september 2004 zijn Peter & Ina met hun eigen Argentijnse tangoschool gestart in Assen bij het ICO.
In september 2005 zijn ze met hun school begonnen in Haren en in 2008 in de stad Groningen. 
M.i.v. september 2012 gaven ze enkele jaren les op de dinsdagavond in Assen bij Danscentrum Dokman.
Vanaf september 2009 worden de lessen op de maandag,woensdag en donderdagavond gegeven in Ocho de Mayo in Groningen.
Daarnaast geven Peter & Ina workshops, optredens en proeflessen voor tangoscholen, bedrijven, verenigingen en particulieren en organiseren ze salons en tangovakanties.

Dansers die een belangrijke invloed op Peter & Ina hebben (gehad) zijn o.a.:
Gustavo Naveira & Giselle Anne, Mariano ‘Chicho’ Frumboli, Julio Balmaceda & Corina de la Rosa, Sebastian Arce en Mariana Montes, Damian & Nancy, Ezequiel Paludi & Sabrina, Fabian Salas en Carolina del Rivero, Ruben en Sabrina Veliz, Mathias Facio en Kara Wenham, Fernando Lores, Maria Plazaola, Mauricio Castro, Ricardo Biggeri en Soledad Larretapia, Carlitos en Noelia, Pablo Inza en Moira, en de DNI tangoschool in Buenos Aires.

Interview in La Cadena dec 2014

Interview glossy magazine STAD april 2014   vervolg

Interview met Peter en Ina STAG

Interview met Ina in Dagblad van het Noorden 18-02-2009

Interview Peter & Ina (English)